Hopp til hovedinnhold

Meningsfullt å kunne redde liv

Paramedisinstudent Ingrid vil jobbe som redningsmann i luftambulansen. Hun skal bare seile litt først.

Publisert: Endret:

Ingrid Gjevre, paramedisinstudent
  • Navn og alder: Ingrid Gjevre, 21 år
  • Hjemsted: Jeg kommer fra Lørenskog, rett utenfor hovedstaden.
  • Her bor jeg i Stavanger: Jeg bor i et kollektiv i Stavanger sentrum. Jeg fant rommet på Finn og trives veldig med å bo sammen med andre. Det er kort vei til alt og det går alltid busser til UiS.
  • Dette studerer jeg nå: Jeg studerer paramedisin. Førsteårsstudent. 


Jeg studerer paramedisin fordi:

Jeg studerer paramedisin fordi det er ingenting mer meningsfullt for meg enn å kunne redde liv. Det er mange fantastiske yrker som gjør nettopp dette, men det er akuttbiten som jeg synes er mest spennende. Jeg liker å være i aktivitet og å jobbe praktisk. Som paramedisiner har du mange jobbmuligheter, og er veldig ettertraktet innen akutthelsetjenesten.

Dette er mitt favorittemne:

Jeg likte best anatomidelen. Det er utrolig spennende å lære om hvordan kroppen fungerer og henger sammen. Det er superviktig for forståelsen videre i studiet.

Dette er mitt beste studietips:

Ta pauser og finn på noe annet. Hjernen trenger avbrekk. Studietiden handler mest om å ha det gøy (mens du tar en utdanning).

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Jeg meldte meg inn i de studentorganisasjonene jeg syntes hørtes gøy ut og møtte masse folk med like interesser. Det finnes for eksempel egne studentorganisasjoner for klatring, surf, tur og friluft, Mauka Makai. I tillegg har vi som går paramedisin vært heldige å havnet i en liten klasse, så det har vært lett å bli kjent gjennom forelesninger, simuleringsdager og gruppeoppgaver.

Dette liker jeg å gjøre i fritiden:

Jeg bruker som oftest helgene til å surfe eller klatrer etter skolen på kveldene. Jeg er også veldig friluftsinteressert, så det passer ypperlig å bo så nærme Ryfylkeheiane. Når vinteren kommer blir det sikkert noen turer til Sirdalen for å dekke snøbehovet.

Dette er typisk Stavanger:

Siddiser sykler overalt! Uansett vær er det enormt mange som sykler. Og spesielt el-sykler. Stavanger har tilrettelagt byen så bra for syklister med flotte sykkelveier og bysykler (elsykler) som er inkludert i månedskortet. 

Dette er min drømmejobb:

Drømmejobben min er å jobbe som redningsmann i luftambulansen. Men først har jeg lyst til å jobbe som medic på Christian Radich og være med på seiltur. 

Her treffer du Ingrid:

Instagram-story: @unistavanger

Facebook-gruppe: Bli med i gruppa Studere ved UiS?
for å få svar på alle spørsmål du måtte ha!

Instagram ikon