Hopp til hovedinnhold

Fagside for hotell og reiseliv

Ressurser fra biblioteket som er aktuell for hotell og reiseliv. Her finner du mer informasjon om nyttige ressurser for deg som er student eller forsker ved hotell- og reiselivsfagene.

Publisert: Endret:

Velkommen til fagside for hotell of reiseliv! Vi kan hjelpe deg med søkeveiledning, samt tilgang til forsknings- og fagressurser til nytte for studenter og ansatte ved hotell- og reiselivsfagene.

Ta kontakt

Trenger du hjelp med søking og referansehåndtering? Ansatte, stipendiater og masterstudenter ved UiS kan låne en bibliotekar for individuell søkveiledning.

Anne Brit Løland

Kontaktbibliotekar for hotell- og reiselivsfagene anne.b.loland@uis.no

Innkjøpsforslag

Er det noe som mangler i bibliotekets samling? Forslag til et abonnement vi burde ha? Send inn dine forslag, så vurderer jeg innkjøp.

Tilgang hjemmefra

Flere av våre tidsskrifter, databaser og e-bøker krever UiS-tilgang. Logg på med tilgang hjemmefra for å få tilgang utenfor campus.

Månedens bok

Marketing for Hospitality and Tourism

Philip Kotler, John Bowen, James Makens, Seyhmus Baloglu

Design Science in Tourism

Daniel R Fesenmaier (red), Zheng Xiang (red)

Overtourism: tourism management and solutions

Harald Pechlaner, Elisa Innerhofer, Greta Erschbamer

Databaser og faglitteratur

Biblioteket har tilgang til en rekke tidsskrifter og databaser hvor du finner artikler innen hotell og reiseliv, samt statistikk og markedsanalyser av reiselivsnæringen.

Bøker, tidsskrifter og databaser som biblioteket gir tilgang til, er kilder som du kan bruke når du skal skrive og oppgave. Husk alltid å vurder kilden før du bruker den. Passer den til oppgaven? Hvem er avsenderen? Hvorfor, og når er det publisert? Les mer om kildekritikk på Kildekompasset.

Husk å koble deg til med tilgang hjemmefra for å få tilgang dersom du ikke er på campus. Ta kontakt på ub@uis.no dersom du finner noe vi ikke har tilgang til, så undersøker vi om vi kan skaffe det til deg.

 • PsycInfo: Referansar til litteratur om psykologi og psykologiske aspekt av relaterte fag. Internasjonalt materiale frå meir enn 2400 tidsskrift.

 • SocINDEX with fulltext: Referanser til artikler fra ca 3000 tidsskrift, ca 800 tilgjengelige i fulltekst. Inneholder også rapporter, bøker/bokkapittel og konferanseskrift i fulltekst.

 • Statistikknett Reiseliv: Regionale nøkkeltall, benchmarking og statusanalyser av reiselivsnæringa. Blant annet statistikk fra Rogaland Reiseliv.

  De fleste tjenestene krever abonnement, men "Regionale nettsteder" gir gratis statistikk for de ulike fylkene.

 • Web of Science: Referanser til artikler fra verdens ledende tidsskrifter og andre trykte media. Mer enn 25 000 tidsskrifter, tilbake til 1987.

 • Idunn.no: Universitetsforlaget sin tidsskriftsdatabase.

I biblioteket har vi en rekke trykte tidsskrifter, og du får tilgang til alle våre elektroniske tidsskrifter med tilgang hjemmefra. I Oria kan du søke etter tidsskrifter både på tittel og med ISSN, og du finner også alfabetisk oversikt over alle våre tidsskrifter.

Med Browzine får du oversikt over tidsskriftene du trenger, og du kan lage en egen bokhylle med tidsskriftene du ønsker å lese og følge med på. Browzine kan også lastes ned hvis du ønsker tilgang til din egen tidsskrifthylle på mobil eller nettbrett.

Viktige tidsskrifter

 • Atekst (Retriever): I Atekst finner du artikler i fulltekst fra mer enn 100 norske aviser, magasin og andre nyhetskilder.

 • NB digitale aviser: Via Nasjonalbiblioteket kan du lese norske aviser i fulltekst. Ansatte ved UiS får tilgang til disse ved å logge inn med Feide.

  Studenter kan søke om tilgang i 8 timer om gangen. Ta kontakt i skranken for å få tilgang.

I UiS Brage får du tilgang til doktoravhandlinger, masteroppgaver og annen forskning utgitt ved UiS. Her finner du publikasjoner fra studenter og ansatte ved Norsk hotellhøgskole.

Systematisk søk

Et systematisk litteratursøk er et omfattende og godt planlagt søk i databaser og andre aktuelle kilder. Hensikten er å finne så mye litteratur som mulig på et felt. Søkene skal være dokumenterte og etterprøvbare.

Ansatte, stipendiater og masterstudenter ved UiS kan bestille individuell veiledning for søk og systematiske søk. Ta kontakt dersom du trenger søkehjelp. For å få best mulig utbytte av en søkeveiledning er det viktig at du kommer forberedt.

Før du søker:

 • Definer hovedelementene i søkestrategien
 • Velg relevante fagdatabaser
 • Finn relevante søketermer: Fagtermer, nøkkelord
 • Bestem avgrensinger
 • Bruk metodefiltre hvis de finnes i databasen

Mer om systematisk søking:

Her finner du lenker til relevante sider som kan gi deg tips og råd om hvordan man gjør systematiske søk. Noen av lenkene er til helsefaglige sider, men de kan likevel være relevante for andre fagdisipliner.

Skrivehjelp

Bøker om oppgaveskriving

Den gode oppgaven

Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen, <br>Signe Skov

Writing for scholars

Lynn P. Nygaard

Forskningshjelp

Cristin

Synliggjør din forskning og gjør den tilgjengelig

Open Access Publisering

Biblioteket hjelper deg med å publisere med åpen tilgang

Sjekkliste ved publisering

Alt du må huske å sjekke før du publiserer dine forskningsresultater

Lån en bibliotekar

Skal du igang med et større forskningsprosjekt? Få søkehjelp fra biblioteket

ORCID

Få en unik forsker-ID som knyttes mot din forskningsaktivitet

Forskningsdata og datahåndtering

Få brukerstøtte i lagring og tilgjengeliggjøring av forskningsdata

Bolk

Klarer rettigheter fra Kopinor for deling av pensum

Mer om biblioteket

Åpningstider

Kontaktinformasjon og åpningstider for alle bibliotekets avdelinger

Søk etter faglitteratur

Få tilgang til databaser, tidsskrifter, aviser og mer

Låneregler

Alt om lån, fornying, purring og erstatning

Tilgang hjemmefra

Få tilgang til faglitteratur hjemmefra

Nyheter om hotell og reiseliv

Bør vi velge hotell- og reiselivsstudier når verden endrer seg?

Vi på Norsk hotellhøgskole (NHS) får mange henvendelser som gjelder våre studier og jobbmuligheter etter endt utdanning....

Kickstarta studia

– De har valt rett. Vi treng dykk, var meldinga til nye NHS-studentar då dei møtte bransjen, og potensielle framtidige a...

Ny podkast om reise

Veronica Blumenthal og Sten Hansson er hekta på reise, og vil inspirere flere til å reise andre steder enn de typiske ch...

Hjelper studenter å fullføre

Tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole som mangler studiepoeng, kan få individuelt opplegg for å fullføre bachelor...

Toårig master i Service Leadership in International business

Tradisjonelle forelesninger hvor professoren doserer, er erstattet med veilederstyrt praktisk arbeid. Det nye masterstud...

Følg biblioteket på

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube