Industrial Asset Management - Master's Degree Programme
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2022-2023
Vekting (Sp)
120
Studieprogramkode
M-OFFINN
Studienivå
Mastergrad iht §3, 2 år
Fører til grad
Master of Science
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
4 Semestre
Grunnstudium
Nei
Undervisningsspråk
Engelsk
Med en master i industriell teknologi og driftsledelse vil studentene ha tilegnet seg etterspurt ekspertise i mange av dagens industrisektorer. Industriell teknologi og driftsledelse er et tverrfaglig program som kombinerer ingeniørfagkomponenter med viktige driftsledelseskomponenter for å utdanne nestegenerasjons ingeniører med solid kompetanse til utfordrende jobber.
Uteksaminerte studenter vil få konkurransedyktig kompetanse på mastergradsnivå innenfor teknologi, og de vil tilegne seg kunnskaper relatert til ingeniørfag, drift og ledelse av avanserte og komplekse industrianlegg/systemer i privat og offentlig virksomhet. Denne kunnskapen vil kunne utnyttes i alle livssyklusfaser (det vil si til design, konstruksjon, installasjoner, drift, vedlikehold, modifisering og fjerning av komplekse tekniske systemer).
Uteksaminerte studenter vil generelt være kvalifisert til å delta i en rekke konstruksjons- og driftsoppgaver, både i privat og offentlig sektor. Ettersom studieprogrammet består av generelle prinsipper og metoder, vil de ferdige studentene kunne løse utfordringer med avanserte konstruksjoner og driftsnivåer selv utenfor sitt spesialiseringsområde i samarbeid med eksperter fra ulike andre felt. Derfor vil kandidatene være kvalifisert for mange attraktive stillinger innenfor både offshore og landbasert industri.
Studiets innhold, oppbygging og sammensetning
Med totalt 120 studiepoeng, består dette masterstudiet av 20 studiepoeng grunnleggende metoder (B) som styrker og viderefører det matematiske og vitenskapelige grunnlaget for bachelorprogrammet. 45 studiepoeng er kjernefag (C) som gir studentene en bred og felles plattform innenfor industriell teknologi og driftsledelse, samt kompletterer og utvider temaer fra bachelorprogrammet. De resterende 55 studiepoeng består av 25 studiepoeng valgfag (E), og en avsluttende masteroppgave på 30 studiepoeng (M).
Fakultetet vil tilby en liste over anbefalte valgbare spesialiseringsemner. Studentene må selv kontrollere at de har grunnkunnskaper til å kunne gjennomføre disse kursene. Andre spesialiseringsemner må godkjennes av instituttet, men studentene vil ha betydelig frihet til å velge passende valgbare spesialiseringsemner basert på personlige interesser og karrieremuligheter.
Masteroppgaven må enten utarbeides på fakultetet eller i samarbeid med industrien. Mange studenter baserer sine masteroppgaver på praktiske prosjekter i ulike organisasjoner. For å bli tildelt et egnet og relevant tema for en masteroppgave, må det vises en tilfredsstillende progresjon som nevnt i Regler for bachelor – og masteroppgaven . Prosjektforslag til masteroppgaven skal formelt forhåndsgodkjennes av et akademisk medlem av instituttets gruppe for industriell teknologi og driftsledelse.
UiS tar sikte på å tilby alle sine program etter planen, men emnene vil likevel være avhengige av ressurser og et minimum av studentopptak. Emnets innhold og omfang må også endres over tid som følge av endringer i fagmiljøet, bruk av ny teknologi, nye praksis, nye teorier og generelle samfunnsendringer.
Emnene består av forelesninger, prosjektoppgaver, gruppearbeid, obligatoriske og frivillige øvinger og laboratoriearbeid. Emnebeskrivelsene gir ytterligere informasjon om:
- Forelesninger og veiledning i akademiske aktiviteter
- Læreplan, kompendier og prosjekter
- Evalueringskriterier
- Eksamen
Læringsutbytte
En kandidat med fullført og bestått 2-årig mastergrad i industriell teknologi og driftsledelse skal ha følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
K1: Kandidaten har avansert og tverrfaglig kunnskap om industriell teknologi og spesialisert innsikt i teknisk og driftsmessig integritet, samt innovasjon og entreprenørskap.
K2: Kandidaten har grundig og relevant kunnskap om prosjektering og forvaltning av avanserte, komplekse og integrerte industrielle ressurser (f.eks. produksjonssystemer/-prosesser, produksjonsanlegg, tekniske systemer/maskineri/utstyr osv.) i alle livssyklusfaser (dvs. konseptutvikling og design, konstruksjon og montering, installasjon og igangkjøring, drift og vedlikehold, modifikasjon og oppgradering, flytting og resirkulering).
K3: Kandidaten har kunnskap om prosjektering og forvaltning av industriell teknologi og driftsledelse som kan benyttes til teknisk og driftsmessig integritetsanalyse, teknologiutvikling og innovasjon, samt entreprenørskap innenfor nye områder av praktisk og/eller teoretisk betydning.
K4: Kandidaten har evnen til å analysere praktiske eller akademiske problemer ved industriell teknologi basert på historikk, tradisjoner samt industrielle og sosiale behov.
Ferdigheter
F1: Kandidaten kan analysere eksisterende teorier, metoder og tolkninger når det gjelder industriell teknologi (f.eks. produksjonssystemer/-prosesser, produksjonsanlegg, tekniske systemer/maskiner/utstyr osv.) og kan arbeide selvstendig med praktisk og teoretisk problemløsing. Kandidaten kan selvstendig identifisere, kartlegge, analysere og løse utfordrende produksjonsprosesser/produksjonsproblemer ved å bruke eksisterende teorier, metoder og tolkninger i felten.
F2: Kandidaten kan bruke relevante metoder og kunnskap til forskning og faglig utvikling på en selvstendig måte.
F3: Kandidaten kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og bruke dem til å strukturere og formulere praktiske og/eller akademiske argumenter knyttet til prosjektering og forvaltning av industriell teknologi.
F4: Kandidaten kan gjennomføre et selvstendig, begrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under tilsyn og i samsvar med gjeldende forskningsetiske standarder knyttet til prosjekteringsaktiviteter samt tekniske og driftsmessige integritetsanalyser, teknologiutvikling og innovasjon og entreprenørskap.
Generell kompetanse
G1: Kandidaten kan analysere relevante akademiske og forskningsetiske utfordringer og være kvalifisert til å delta i utvikling og implementering av nye teknologier, metoder og prinsipper, samt konstruksjons- eller forvaltningsløsninger for industriell teknologi i industrien.
G2: Kandidaten kan anvende kunnskap og ferdigheter på nye områder for å utføre avanserte oppgaver og prosjekter knyttet til industriell teknologi, teknisk og driftsmessig integritet, teknologiutvikling og innovasjon samt entreprenørskap.
G3: Kandidaten kan formidle omfattende arbeid profesjonelt og selvstendig, og behersker terminologi, språk og uttrykk innenfor industriell teknologi.
G4: Kandidaten kan drøfte akademiske problemer, analyser og konklusjoner på feltet, både med spesialister og allmennheten.
G5: Kandidaten kan bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser innenfor teknologi og forvaltning av avansert, kompleks og integrert industriell teknologi i alle livssyklusfaser.
Fagplan
Hva kan du bli?
Programmet kvalifiserer kandidatene til et bredt utvalg av stillinger innenfor privat industri og offentlige organisasjoner. Ettersom kjernen i masterprogrammet består av og bygger på allment anvendelige prinsipper og metoder, kan nyutdannede kandidater være kvalifisert til mange attraktive stillinger både innenfor offshore- og landbasert industri.
Kandidatene vil generelt være kvalifisert til stillinger innenfor ulike sektorer, herunder eiere og operatører av anlegg, tjeneste- og teknologileverandører, maskinentreprenører, konsulenter, myndigheter samt offentlige institusjoner som er involvert i konstruksjon, bygging, drift, fjerning og/eller gjenvinning av avanserte og komplekse tekniske anlegg og systemer. Dette kan for eksempel omfatte olje- og gassplattformer, produksjonsfasiliteter på havbunnen, borerigger, rørledninger, raffinerier, infrastruktur, energiproduksjon og distribusjon, landbasert produksjon og et bredt utvalg av annen konstruksjons- og prosessindustri.
Mange vil også kunne få interessante jobber innenfor forskning, undervisning eller i offentlig sektor knyttet til kontroll, regulering og rettshåndhevelse vedrørende industrisektorer.
Med fullført mastergrad med gjennomsnittskarakter B eller bedre for emner og masteroppgave med karakter B eller bedre, kvalifisere seg til opptak til doktorgradstudiet i en teknisk disiplin ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitet i Stavanger.
Emneevaluering
Ordninger for kvalitetssikring og evaluering av studier er fastsatt i kvalitetssystem for utdanning
Studieplan og emner
Oppstartssemester:
-
Obligatoriske emner
-
IAMMAS: Masteroppgave Industriell teknologi og driftsledelse
Andre år, semester 3
Masteroppgave Industriell teknologi og driftsledelse (IAMMAS)
Studiepoeng: 30
-
OFF640: Modellering og simulering av drift og vedlikehold
Andre år, semester 3
Modellering og simulering av drift og vedlikehold (OFF640)
Studiepoeng: 10
-
-
Anbefalte valgemner 3. semester
-
IND510: Prosjektledelse
Andre år, semester 3
-
PET515: Energy, energy technologies, and energy system integration
Andre år, semester 3
Energy, energy technologies, and energy system integration (PET515)
Studiepoeng: 10
-
RIS505: Grunnleggende temaer innen risikostyring og risikovitenskap
Andre år, semester 3
Grunnleggende temaer innen risikostyring og risikovitenskap (RIS505)
Studiepoeng: 10
-
-
Annet valgemne 3. semester
-
BYG570: Levetidsforlengelse av konstruksjoner
Andre år, semester 3
-
-
Utveksling 3. semester
-
Obligatoriske emner
-
OFF570: Menneske-Teknologi-Organisasjon i komplekse industrielle systemer
Første år, semester 1
Menneske-Teknologi-Organisasjon i komplekse industrielle systemer (OFF570)
Studiepoeng: 10
-
PET685: Investerings- og beslutningsanalyse for ingeniører
Første år, semester 1
Investerings- og beslutningsanalyse for ingeniører (PET685)
Studiepoeng: 10
-
STA500: Sannsynlighetsregning og statistikk 2
Første år, semester 1
-
OFF510: Drift og vedlikeholdsstyring
Første år, semester 2
-
OFF540: Tilstandsovervåkning og Prediktivt Vedlikehold
Første år, semester 2
-
OFF560: Industriell assets, prosesser og prestasjon
Første år, semester 2
-
RIS510: Pålitelighetsanalyse
Første år, semester 2
-
IAMMAS: Masteroppgave Industriell teknologi og driftsledelse
Andre år, semester 3
Masteroppgave Industriell teknologi og driftsledelse (IAMMAS)
Studiepoeng: 30
-
OFF640: Modellering og simulering for bærekraftig drift 4.0
Andre år, semester 3
Modellering og simulering for bærekraftig drift 4.0 (OFF640)
Studiepoeng: 10
-
-
Anbefalte valgemner 3. semester
-
IND510: Prosjektledelse
Andre år, semester 3
-
PET515: Energy, Energy Technologies, and Energy System Integration
Andre år, semester 3
Energy, Energy Technologies, and Energy System Integration (PET515)
Studiepoeng: 10
-
RIS505: Fundamentale temaer innen risikostyring og risikovitenskap
Andre år, semester 3
Fundamentale temaer innen risikostyring og risikovitenskap (RIS505)
Studiepoeng: 10
-
-
Annet valgemne 3. semester
-
BYG570: Levetidsforlengelse av konstruksjoner
Andre år, semester 3
-
-
Utveksling 3. semester