Masterprogrammet i økonomi og administrasjon tilbyr en bred og spennende faglig plattform som gjør deg relevant og attraktiv i dagens arbeidsmarked. Graden gir rett til tittelen siviløkonom.
2 år/ 4 semestre
150 via både lokalt og internasjonalt opptak.
120
Engelsk
August hvert år
Bli siviløkonom på Universitetet i Stavanger!
Masterprogrammet i økonomi og administrasjon tilbyr en bred og spennende faglig plattform som gjør deg relevant og attraktiv i dagens arbeidsmarked. Gjennom Handelshøgskolen ved UiS får du nær kontakt med næringslivet og blir del av et aktivt og sosialt studentmiljø.
Masterprogrammet i økonomi og administrasjon regnes blant landets mest anerkjente studier og åpner for en rekke karrieremuligheter både i Norge og i utlandet.
Søkere til masterprogrammet må først fullføre en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Siviløkonomstudiet er lagt opp etter 3+2 modellen, dvs. at man først må gjennomføre en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon og deretter en toårig mastergrad.
Studenter ved masterprogrammet i økonomi og administrasjon velger et spesialiseringsområde som består av tre spesialiseringsemner (til sammen 30 studiepoeng) og en masteroppgave innen spesialiseringen (30 studiepoeng). Studiet består i tillegg av til sammen 30 studiepoeng emner som er felles for alle spesialiseringene (emnene Business Decisions + Data Analytics and Research Methods,) og til sammen 30 studiepoeng som studentene kan velge å bruke på valgemner, internship og/eller utveksling.
Alle spesialiseringene er åpne for utenlandske søkere. Vi har et internasjonalt og stimulerende studentmiljø.
Programmet tilbyr fem spesialiseringsområder:
- Anvendt finans
- Økonomisk analyse
- Strategisk markedsføring
- Ledelse i en digital økonomi
- Næringsutvikling og innovasjon
Mer informasjon om de ulike spesialiseringene finner du under.
Anvendt finans
Spesialiseringen i anvendt finans forbereder deg på arbeid med finansiering av investeringer og drift i private og offentlige virksomheter.

Her møter du tema som kapitalstruktur, verdsetting av eiendeler og investeringsprosjekter, evaluering av beslutninger for oppkjøp og avhending samt forvaltning av ulike typer investeringsporteføljer.
Spesialiseringen gir i tillegg spesifikk kunnskap om problemstillinger innen selskapsorganisering og ledelse samt prosesser knyttet til fusjoner og oppkjøp.
Du blir kjent med metoder og verktøy som legges til grunn for verdsetting og investeringsbeslutninger i ulike typer bedrifter og finansinstitusjoner. Med spesialiseringen Anvendt finans har du gode jobbmuligheter innen bankvirksomhet, kapitalforvaltning og kapitalanskaffelse.
Økonomisk analyse
Spesialiseringen i økonomisk analyse gir deg kompetanse og verktøy til å analysere økonomisk atferd og økonomiske sammenhenger i næringslivet, for offentlig sektor og samfunnet for øvrig.

Du blir i stand til å utføre kompetente analyser av konjunkturutvikling og kapitalmarkeder, lønnsdannelse og arbeidsmarkeder, miljøøkonomi og energimarkeder.
Spesialiseringen har to retninger: Fordypning i Arbeidsmarked og motivasjon og/eller energi-, ressurs- og miljøøkonomi.
Med denne spesialiseringen har du gode jobbmuligheter både i det private næringslivet (finans, industri, energi) og i offentlig sektor (stat og kommune, fagdirektorat).
Strategisk markedsføring
Spesialiseringen i strategisk markedsføring gir deg kunnskap om markedsføring fra et strategisk perspektiv, styrker dine strategiske evner og ferdigheter og danner grunnlaget for en suksessfull karriere.

Spesialiseringen kombinerer kunnskap om strategi og markedsføring med en dataanalytisk tilnærming til beslutningstaking. Spesialiseringen er anvendt og setter deg i stand til å håndtere reelle utfordringer som bedrifter stilles overfor.
Du vil lære av faglig ansatte i verdensklasse som kjenner deg ved navn, arbeide med casestudier i grupper, få kunnskap om og etablere kontakt med ulike bransjer gjennom forelesninger holdt av bedriftsledere og eksperter samt ta del i integrert læring i samarbeid med næringslivet.
Spesialiseringen innen strategisk markedsføring bygger på prinsippene for et engasjert miljø for samarbeidslæring der medstudenter, de faglige ansatte, næringsliv og tidligere studenter utgjør ditt nettverk av personlige og faglige relasjoner som hjelper deg med å nå dine karrieremål.
Ledelse i en digital økonomi
Spesialiseringen gir deg kunnskap om ledelse, strategi og teknologi, og setter deg i stand til å møte de digitale utfordringene dagens organisasjoner stilles overfor.

Digital teknologi omgir oss som aldri tidligere og gjør seg gjeldende overalt. Virksomheter må digitalisere for å overleve.
Men teknologien innebærer både nye muligheter og en potensiell trussel. Den åpner for nye forretningsmodeller, nye produkter og nye tjenester. Jobber skapes, men jobber forsvinner også, og i tillegg finnes andre trusler – som brudd på personvern og sikkerhet.
Etter vårt syn handler digital transformasjon om å ta i bruk forretningsprosesser og arbeidsmåter som gjør at organisasjoner kan konkurrere effektivt i den stadig mer digitale økonomien. Dette krever først og fremst ledelse og strategier, og profilen Ledelse i en digital økonomi setter deg i stand til å innta en ledende rolle i denne viktige utviklingen.
Næringsutvikling og innovasjon
Spesialiseringen i næringsutvikling og innovasjon gir deg spesialistkunnskap om hvordan støttende forhold for bærekraftig næringsutvikling skapes og utvikles over tid.

Her vil du lære om hvilke roller lokale og nasjonale myndigheter, konsulentfirmaer og ulike støtteorganisasjoner spiller i en slik utvikling, og om hvordan tiltak som fremmer samarbeid, innovasjon, entreprenørskap og politikkutforming, fungerer.
Denne spesialiseringen passer for studenter som tar sikte på karrierer innen nærings- og industriutvikling, regional, nasjonal eller internasjonal administrasjon, utviklingsorganisasjoner, konsulentvirksomheter, tenketanker, handelskamre, innovative bedrifter eller forskningsvirksomhet.
Dette jobber vi med nå
Siviløkonom Jørn Solvang er analytiker i Evry
Engasjer deg!
Meld deg inn i studiets linjeforening, MastØk
Hva kan du bli?
Siviløkonomistudiet gir deg allsidige karrieremuligheter i privat næringsliv, offentlig forvaltning og andre profesjonelle organisasjoner, med mulighet for både faglige og ledelsesmessige karriereveier. Eksempler på jobbinnhold du kan sikte mot er økonomisk analyse, kapitalforvaltning, investeringsanalyse, kapitalanskaffelse, energi- og miljøøkonomiske analyser, utforming og oppfølging av systemer for motivasjon og insentiver, merkevarebygging og strategisk markedsføring, innovasjonsstrategi og -politikk.
Fullført mastergrad kvalifiserer også for å søke opptak til doktorgradsprogrammer.
Hva lærer du?
Alle studieprogram ved UiS har definerte mål for hva du skal lære gjennom studieløpet. Les mer om læringsutbyttet for dette studieprogrammet.
En kandidat som har fullført utdannelsen forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:
Kandidaten skal:
Kunnskap:
- ha fagkunnskap innen teorier og metoder på sentrale fagområder (regnskap, finans, markedsføring, administrasjon, ledelse, innovasjon og strategi).
- kunne undersøke forretningsutfordringer ut fra en forståelse av den kontekst og betydning disse har i beslutningsprosessen.
- ha et engasjement i vår tids samfunnsmessige, miljømessige og økonomiske utfordringer.
- ha avansert teoretisk og praktisk kompetanse innen eget spesialiseringsområde (Strategisk markedsføring, Økonomisk analyse, Anvendt finans, Ledelse i en digital økonomi og Næringsutvikling og innovasjon).
- ha en grunnleggende forståelse av de forskjellige teoretiske og empiriske tilnærmingene innen økonomi og administrasjon.
- ha internalisert de tre dimensjonene i bærekraftig utvikling (klima og miljø, økonomi og sosiale forhold).
Ferdigheter:
- kunne presentere ideer og beslutninger på en hensiktsmessig måte gjennom god muntlig og skriftlig kommunikasjon.
- kunne identifisere, skaffe seg tilgang til, behandle og analysere en rekke informasjonskilder og bruke dem til å utarbeide, teste og evaluere både praktiske og vitenskapelige argumenter.
- kunne bruke aktuelle teorier, metoder og analyser innen økonomi og administrasjon generelt, og spesielt innen eget spesialiseringsområde.
- kunne bruke faglig kunnskap til å fatte gode bedriftsøkonomiske beslutninger.
- kunne individuelt og i samarbeid utvikle og/eller gjennomføre analyser og prosjekter innenfor egne spesialiseringsområder.
- kunne evaluere forretningspraksiser ut fra et bærekraftperspektiv.
- kunne anvende sin breddekunnskap i et næringsliv i rask endring.
Generell kompetanse:
- kunne bruke sine kunnskaper og ferdigheter til å skaffe seg innsikt på nye og ukjente områder.
- kunne analysere relevante problemstillinger på en faglig forsvarlig måte.
- kunne oppdatere egen kompetanse og oppnå livslang læring.
- kunne fremme etisk og profesjonell atferd.
- kunne analysere relevante faglige, akademiske og etiske problemstillinger, og handle deretter på en ansvarsbevisst og bærekraftig måte.
- kunne kommunisere med spesialister og allmennheten om faglige problemstillinger.
- kunne medvirke til innovasjon og innovasjonsprosesser.
- kunne bidra til samfunnsmessige forbedring gjennom både kommersielle og ideelle organisasjoner.
Oppstartssemester: 2021
-
Obligatoriske fellesemne
-
Data Analytics and Research Methods
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Master Thesis
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Business Decisions
YEAR 1 SEMESTER 1
-
-
Økonomi og administrasjon - Spesialiseringsretning
-
Spesialisering strategisk markedsføring
-
Obligatoriske emner
-
Strategy and Business Models
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Developing and Marketing Innovations
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Advanced Marketing Analytics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
3. semester utveksling eller ved UiS
-
3. semester utveksling
-
3. semester ved UiS - valgemner
-
Energy law and international climate change
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Microeconomics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Digital Marketing
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Managing Strategic Partnerships
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Internship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Selskapsrett
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Supply Chain and Lean Management
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Business Development and Innovation: Introduction
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Governance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Financing of startups and small corporations
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Sustainable Business Practices
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Fixed Income Markets
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation and Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Knowledge-based Entrepreneurship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
-
-
Spesialisering næringsutvikling og innovasjon
-
Obligatoriske emner
-
Business Development and Innovation: Introduction
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Business development and Innovation: The policy perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
Business development and Innovation: The policy perspective
Studiepoeng: 10
-
Business development and innovation: The firm perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
3. semester utveksling eller ved UiS
-
3. semester utveksling
-
3. semester ved UiS - valgemner
-
Energy law and international climate change
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Microeconomics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Strategy and Business Models
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Digital Marketing
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Managing Strategic Partnerships
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Internship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Selskapsrett
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Supply Chain and Lean Management
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Governance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Financing of startups and small corporations
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Sustainable Business Practices
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Fixed Income Markets
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation and Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Knowledge-based Entrepreneurship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
-
-
Spesialisering økonomisk analyse
-
Obligatoriske emner
-
Microeconomics
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Macroeconomics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
3. semester utveksling eller ved UiS
-
3. semester utveksling
-
Velg ett emne i 2. semester
-
Empirical Labor Economics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Economics of Energy Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
-
3. semester ved UiS
-
Velg minst 10 sp, maks 30 sp
-
Financial statement analysis and security valuation
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Developing and Marketing Innovations
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Advanced Marketing Analytics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Information Management and Digitalization
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Investments
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
Studiepoeng: 10
-
Business development and Innovation: The policy perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
Business development and Innovation: The policy perspective
Studiepoeng: 10
-
Business development and innovation: The firm perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Digital Marketing
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Managing Strategic Partnerships
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Internship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Selskapsrett
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Supply Chain and Lean Management
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Sustainable Business Practices
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation and Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Knowledge-based Entrepreneurship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Strategy and Business Models
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Business Development and Innovation: Introduction
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Governance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Financing of startups and small corporations
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Fixed Income Markets
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
Velg minst 10 sp, maks 30 sp
-
Empirical Labor Economics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Economics of Energy Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Energy law and international climate change
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
-
-
-
Spesialisering anvendt finans
-
Obligatorisk emne
-
Corporate Finance
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Investments
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
3. semester utveksling eller ved UiS
-
3. semester utveksling
-
Velg ett emne i 2. semester
-
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
Studiepoeng: 10
-
Financial statement analysis and security valuation
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Microeconomics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Macroeconomics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Economics of Energy Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
-
3. semester ved UiS
-
Velg minst 10 sp, maks 30 sp
-
Financial statement analysis and security valuation
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Microeconomics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Macroeconomics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
Derivatives and Risk Management in Energy and Commodity Markets
Studiepoeng: 10
-
Economics of Energy Markets
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Corporate Governance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Financing of startups and small corporations
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Fixed Income Markets
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation and Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
Frie valgemner i 2. og 3. semester
-
Developing and Marketing Innovations
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Advanced Marketing Analytics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Information Management and Digitalization
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Empirical Labor Economics
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Business development and Innovation: The policy perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
Business development and Innovation: The policy perspective
Studiepoeng: 10
-
Business development and innovation: The firm perspective
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Energy law and international climate change
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Digital Marketing
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Managing Strategic Partnerships
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Internship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Selskapsrett
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Supply Chain and Lean Management
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Business Development and Innovation: Introduction
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Sustainable Business Practices
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Knowledge-based Entrepreneurship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Strategy and Business Models
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
-
-
-
Spesialisering ledelse i en digital økonomi
-
Obligatoriske emner
-
Sustainable Business Practices
YEAR 1 SEMESTER 1
-
Leadership and Organisational Change
YEAR 1 SEMESTER 2
-
Information Management and Digitalization
YEAR 1 SEMESTER 2
-
-
3. semester utveksling eller ved UiS
-
3. semester utveksling
-
3. semester ved UiS - valgemner
-
Energy law and international climate change
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Microeconomics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Strategy and Business Models
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Digital Marketing
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Managing Strategic Partnerships
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Internship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Selskapsrett
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Supply Chain and Lean Management
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Economics of Motivation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Business Development and Innovation: Introduction
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Corporate Governance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Financing of startups and small corporations
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Environmental and Resource Economics
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Fixed Income Markets
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation and Finance
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Cases in Valuation
YEAR 2 SEMESTER 3
-
Knowledge-based Entrepreneurship
YEAR 2 SEMESTER 3
-
-
-
-
Opptakskrav
Bachelorgrad i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon kvalifiserer til å søke opptak. Les om andre typer bachelorgrader som kvalifiserer.
Andre typer bachelorgrader kvalifiserer dersom de oppfyller følgende fagkrav i samsvar med Plan for bachelor i økonomi og administrasjon, fastsatt av Universitets- og høyskolerådet for økonomisk-administrativ utdanning (UHR-ØA):
1. 120 studiepoeng skal være innen økonomiske og administrative emner.
2. 90 studiepoeng skal være innen følgende fagområder:
a) 30-45 studiepoeng innen bedriftsøkonomiske fag. Følgende tema må være dekket:
- finansregnskap
- økonomistyring
- investering og finansiering
b) 30-40 studiepoeng innen administrasjonsfag. Følgende tema må være dekket:
- markedsføring
- organisasjon og ledelse
- foretaksstrategi
c) 15-30 studiepoeng innen samfunnsøkonomiske fag. Følgende tema må være dekket:
- makroøkonomi
- mikroøkonomi
d) 20-30 studiepoeng innen metodefag. Følgende tema må være dekket:
- matematikk for økonomer
- statistikk for økonomer
- samfunnsvitenskapelig metode
e) 7,5-15 studiepoeng innen etikk, samfunnsansvar og bærekraft.
Søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn må ha bachelorgrad med fordypning på minst 90 studiepoeng innen bedriftsøkonomisk analyse, administrasjonsfag, samfunnsøkonomi og metodefag. Andelen av emner innenfor bedriftsøkonomisk analyse og administrasjonsfag må tilsvare minst 30 studiepoeng. Metodefag må inkludere både matematikk og statistikk.
Det kreves et gjennomsnitt på minst C av alle eksamensresultater som inngår i opptaksgrunnlaget.
Søknad og opptak
Hvordan søke?
Søknadsfrister, språkkrav, dokumentasjonskrav mm.
Lurer du på hvilket snitt man trengte tidligere år for å få opptak? Poenggrenser fra tidligere år
Ved spørsmål om opptak til studiet, kontakt masteropptak@uis.no
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Utvekslingssemester
3. semester
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Den internasjonale erfaringen du får gjennom utvekslingsoppholdet vil også gjøre deg til en mer attraktiv jobbkandidat for internasjonalt orienterte firmaer.
Opplegg for utvekslingen
Studenter som søker studieopphold i utlandet, må ha fullført normert studieplan.
Valg av emner
I anbefalt utvekslingssemester er det satt opp 30 studiepoeng med valgemner. Det vil si at du står fritt til å velge hvilke emner du vil studere i utlandet. Et utvekslingsopphold er en god mulighet til å studere emner som ikke tilbys ved UiS. Du kan ta utgangspunkt i din spesialisering eller andre interessefelt.
Emnene du velger må være på riktig nivå i forhold til der du er i studiene, og ikke overlappe med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. I tillegg er det et krav om en viss bredde i fagsammensetningen for studieprogrammet.
Det er viktig at du søker om forhåndsgodkjenning av emnene du skal ta i utlandet innen 15. februar. Handelshøgskolen vil invitere til en workshop med informasjon om valg og forhåndsgodkjenning av emner.
Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Anne Lin Brobakke
Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
- Alle land
Linköpings universitet
Linkøpings universitet er et av Sveriges største universitet med en sterk tradisjon for samarbeid over landegrenser. Universitetet er kjent for sin innovative profil innenfor forskning og utdanning, og er som UiS medlem av nettverket European Consortium of Innovative Universities (ECIU).
University of Leuven
Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) ble grunnlagt i 1425, og byen og universitetet bærer preg av lange universitetstradisjoner. KU Leuven er et dynamisk og internasjonalt universitet som årlig tiltrekker seg rundt 7000 internasjonale studenter.
Rennes School of Business
Gjør som mange andre internasjonale studenter og bli student ved Rennes School of Business i den vestlige delen av Frankrike!
Ecole supérieure de Commerce de Montpellier
Studer ved en av de best rangerte Business School i Europa!
University of Twente, Enschede
Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS sitt partneruniversitet i ECIU-nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for mange studenter ved UiS. University of Twente er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap og har mer enn 9000 studenter.
Gdansk University of Technology
Gdansk University of Technology er et universitet med over 100 år gamle lange tradisjoner og stort fokus på internasjonalisering. Reis til Gdansk for det ultimate utvekslingsoppholdet!
Kozminski University
Kozminksi University er det mest internasjonale universitetet i Polen og har i en årrekke blitt rangert høyt på Financial Times' kåring over gode «business schools». Studerer du økonomi og administrasjon så bør du ikke la denne muligheten gå fra deg! Universitetet har også et svært godt tilbud for juss-studenter.
ISCTE - Instituto Universitário de Lisboa
Bli Erasmus+-student i en av Europas flotteste hovedsteder!
Newcastle University
Nå har du muligheten til å studere på et av de beste universitetene i Storbritannia. Ta turen til vakre Newcastle og bli en del av et internasjonalt studentmiljø.
University of the West of Scotland
Studerer du økonomi og administrasjon og er på utkikk etter eit spennande studietilbod i Skottland? Nå har du sjansen til å bli ein del av studentmiljøet ved University of the West of Scotland (UWS).
Oxford Brookes University
Har du drømt om å bo og studere i en av verdens mest kjente studentbyer? Avtalen med Oxford Brookes University gir deg muligheten til å bli en del av studentmiljøet i en by med lange akademiske tradisjoner.
Ozyegin University
Özyeĝin University ligger i fantastiske Istanbul i Tyrkia. Universitetet åpnet sine dører i 2008 og har fokus på entreprenørskap og innovasjon. Dette er en unik mulighet til å bo og studere i den eneste byen i verden som ligger i to verdensdeler.
SRH University Berlin
Er du interessert i å oppleve storbyen Berlin samtidig som du ønsker å studere ved et lite, tysk universitet som har fokus på den enkelte student, så er SRH Hochschule Berlin det riktige valget for deg.
Westphalian Wilhelms University Münster
Studerer du økonomi eller juss og er på jakt etter en spennende mulighet i Tyskland? Reis på Erasmus+-utveksling til University of Münster!
Karl Franzens University of Graz
Ønsker du å studere i historiske omgivelser så Karl Franzens Universität i Graz universitetet for deg! Graz er Østerrikes nest største by og hovedstad i delstaten Steiermark. Gamlebyen og Schloss Eggenberg utenfor sentrum ble i 1999 satt på UNESCO verdensarvliste.
Chonnam National University
Universitetet i Stavanger har inngått en avtale om studentutveksling med Chonnam National University. Avtalen gjelder utveksling for både bachelor- og masterstudenter ved UiS.
Chonnam National University er et statlig universitet som ligger i byen Gwangju. Universitetet ble etablert i 1952, på askene av koreakrigen, med ønske om å bygge opp landet gjennom utdannelse og demokrati. I dag har universitetet over 34 000 studenter og har stor fokus på globalt fellesskap og internasjonalt samarbeid.
University of Wisconsin-Madison
Unik mulighet for deg som vil studere økonomifag i USA med fokus på anvendt kunnskap!
California State University-Los Angeles
California State University, Los Angeles (Cal State LA) er en del av det anerkjente California State University, som er USAs fjerde største universitet.
Griffith University
Griffith University er en populær utvekslingsdestinasjon for UiS-studenter. Universitetet er et særlig godt valg for studenter innen musikk/dans, hotell/turisme og business.
- Sverige
Linköpings universitet
Linkøpings universitet er et av Sveriges største universitet med en sterk tradisjon for samarbeid over landegrenser. Universitetet er kjent for sin innovative profil innenfor forskning og utdanning, og er som UiS medlem av nettverket European Consortium of Innovative Universities (ECIU).
- Belgia
- Frankrike
Catholic University of Lille
Reis på Erasmus+-utveksling til Lille!
EDC Paris Business School
Bli Erasmus+-student i ein av dei finaste hovudstadene i Europa!
Rennes School of Business
Gjør som mange andre internasjonale studenter og bli student ved Rennes School of Business i den vestlige delen av Frankrike!
Ecole supérieure de Commerce de Montpellier
Studer ved en av de best rangerte Business School i Europa!
- Italia
- Nederland
University of Twente, Enschede
Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS sitt partneruniversitet i ECIU-nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for mange studenter ved UiS. University of Twente er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap og har mer enn 9000 studenter.
- Polen
Gdansk University of Technology
Gdansk University of Technology er et universitet med over 100 år gamle lange tradisjoner og stort fokus på internasjonalisering. Reis til Gdansk for det ultimate utvekslingsoppholdet!
Kozminski University
Kozminksi University er det mest internasjonale universitetet i Polen og har i en årrekke blitt rangert høyt på Financial Times' kåring over gode «business schools». Studerer du økonomi og administrasjon så bør du ikke la denne muligheten gå fra deg! Universitetet har også et svært godt tilbud for juss-studenter.
- Portugal
- Storbritannia
Newcastle University
Nå har du muligheten til å studere på et av de beste universitetene i Storbritannia. Ta turen til vakre Newcastle og bli en del av et internasjonalt studentmiljø.
University of the West of Scotland
Studerer du økonomi og administrasjon og er på utkikk etter eit spennande studietilbod i Skottland? Nå har du sjansen til å bli ein del av studentmiljøet ved University of the West of Scotland (UWS).
Oxford Brookes University
Har du drømt om å bo og studere i en av verdens mest kjente studentbyer? Avtalen med Oxford Brookes University gir deg muligheten til å bli en del av studentmiljøet i en by med lange akademiske tradisjoner.
- Tyrkia
- Tyskland
SRH University Berlin
Er du interessert i å oppleve storbyen Berlin samtidig som du ønsker å studere ved et lite, tysk universitet som har fokus på den enkelte student, så er SRH Hochschule Berlin det riktige valget for deg.
Westphalian Wilhelms University Münster
Studerer du økonomi eller juss og er på jakt etter en spennende mulighet i Tyskland? Reis på Erasmus+-utveksling til University of Münster!
- Østerrike
- Tsjekkia
- Japan
- Sør-Korea
Chonnam National University
Universitetet i Stavanger har inngått en avtale om studentutveksling med Chonnam National University. Avtalen gjelder utveksling for både bachelor- og masterstudenter ved UiS.
Chonnam National University er et statlig universitet som ligger i byen Gwangju. Universitetet ble etablert i 1952, på askene av koreakrigen, med ønske om å bygge opp landet gjennom utdannelse og demokrati. I dag har universitetet over 34 000 studenter og har stor fokus på globalt fellesskap og internasjonalt samarbeid.
- USA
University of Wisconsin-Madison
Unik mulighet for deg som vil studere økonomifag i USA med fokus på anvendt kunnskap!
California State University-Los Angeles
California State University, Los Angeles (Cal State LA) er en del av det anerkjente California State University, som er USAs fjerde største universitet.
- Australia
Griffith University
Griffith University er en populær utvekslingsdestinasjon for UiS-studenter. Universitetet er et særlig godt valg for studenter innen musikk/dans, hotell/turisme og business.
Central Queensland University
Central Queensland University (CQU) i Rockhampton har et flott campusområde og er et universitet der personlig oppfølging og samarbeid med foreleserne tillegges stor vekt. Dersom du foretrekker en rolig og avslappet livsstil i Australias "outback", er CQU et godt valg.
Queensland University of Technology
Queensland University of Technology (QUT) er et av Australias største universitet med 40 000 studenter og en stor andel internasjonale studenter. Reis "down under" og bli en del av dette studentmiljøet du også!
Lurer du på noe?
Se intervju med studenter på masterprogrammet
Presentasjon av master i økonomi og administrasjon
Livet som student i Stavanger
Du er kanskje også interessert i:
Økonomi og administrasjon
Bachelor
Rettsvitenskap
Bachelor
Regnskap og revisjon
Master 2 år
Executive MBA
Erfaringsbasert mastergrad
Relaterte sider
Følg Handelshøgskolen på Instagram!
Vi deler fra hverdagen på campus